Tajine de crevettes, moules et noix de saint-jacques

Tajine de crevettes, moules et noix de saint-jacques

4.5 57 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz. 5 min
4 portions

Składniki

  • d'oignon coupé en deux
    80 g
  • d'ail
    1 gousse
  • de gingembre frais
    30 g
  • d'huile d'olive
    15 g
  • de tomates coupées en morceaux
    400 g
  • de moules fraîches, préalablement nettoyées
    800 g
  • de graines de couscous fines
    200 g
  • d'huile d'olive
    2 c. à soupe
  • de sel
    1 pincée
  • d'eau
    200 g
  • de crevettes cuites, décortiquées (voir "Conseil(s)")
    300 g
  • de ras el-hanout
    2 c. à café
  • d'olives vertes dénoyautées
    100 g
  • de citron jaune (la chair seulement)
    10 g
  • de noix de saint-jacques fraîches
    300 g
  • de raisins secs
    80 g
  • de pignons de pin
    50 g

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 612.3 kcal / 2574 kJ
Białko 33.5 g
Tłuszcz 27.3 g
Węglowodany 56.8 g
Błonnik 7.5 g
Tłuszcz nasycony 3.5 g
Sód 1871.3 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...