Parmentier de banane plantain au chorizo

Parmentier de banane plantain au chorizo

4.0 45 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz. 25 min
4 portions

Składniki

  • 100 g d'oignon coupé en deux
  • 200 g de lardons fumés
  • 220 g de chorizo doux, coupé en rondelles
  • 3 brins de persil frais, équeutés et ciselés
  • 6 pincées de poivre moulu à ajuster en fonction des goûts
  • 600 g d'eau
  • 2 bananes plantain non épluchées et fendues en deux dans la longueur
  • 350 g de lait
  • ½ c. à café de sel à ajuster en fonction des goûts
  • 30 g de beurre

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 part

Sód 1755.5 mg
Białko 23.8 g
Kalorie 2211.8 kJ / 530.3 kcal
Tłuszcz 32 g
Błonnik 2.5 g
Tłuszcz nasycony 14 g
Węglowodany 34.5 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...