Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g d'oignon, coupé en deux
- 200 g de lardons fumés
- 220 g de chorizo doux, coupé en rondelles
- 3 brins de persil frais, équeutés et ciselés
- 6 pincées de poivre moulu, à ajuster en fonction des goûts
- 600 g d'eau
- 2 bananes plantain, non épluchées et fendues en deux dans la longueur
- 350 g de lait
- ½ c. à café de sel, à ajuster en fonction des goûts
- 30 g de beurre
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 2211.8 kJ / 530.3 kcal
- Białko
- 23.8 g
- Węglowodany
- 34.5 g
- Tłuszcz
- 32 g
- Tłuszcz nasycony
- 14 g
- Błonnik
- 2.5 g
- Sód
- 1755.5 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Sauté de porc à la mandarine et au curcuma
1 Std. 50 Min
Chocolat martiniquais
20 Min
Glace papaye-coco
4 godz. 10 min
Vermicelles à la cannelle
1 Std.
Salade de papaye verte
15 Min
Tourment d'amour à la goyave
1 Std. 15 Min
Punch à la noix de coco
45 Min
Curry de banane plantain
35 Min
Tourment d'amour
2 Std.
Poulet à l’ananas à la cubaine
50 Min
Curry de poulet à l'ananas
35 Min
Gratin de christophine au vivaneau
1 Std. 10 Min