Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 g di Gruviera a pezzi (3 cm)
- 150 g di panna (min. 30% di grassi)
- 20 g di latte intero
- 2 pizzichi di sale
- 2 pizzichi di pepe nero macinato
- burro q.b.
-
320
g di piselli freschi
lub 320 g di piselli surgelati - 2 uova
- 500 g di acqua
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1072.4 kJ / 256.3 kcal
- Białko
- 12.8 g
- Węglowodany
- 8.8 g
- Tłuszcz
- 19.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 11 g
- Błonnik
- 2.7 g
- Sód
- 118 mg
Alternatywne przepisy
Sformatini ai porri
55 min
Flan di broccoli con crema al Parmigiano Reggiano
1h 15min
Sformatini di piselli e carote con cuore filante
1 Std. 10 Min
Mini soufflè ai formaggi e zucchine (senza glutine)
35min
Tortino di zucchine con cuore filante di Gorgonzola
1h 20 min
Sformatini di finocchi
1h 30 min
Mini soufflé con fonduta al Parmigiano Reggiano
1h 30 min
Tortini asparagi e Parmigiano Reggiano
1h 30 min
Tortino di fagiolini e patate
1h 30 min
Flan di asparagi con salsa al Parmigiano
1h 15min
Flan di carote
50min
Sformatini di zucca con fonduta al Taleggio
55 min