Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 g rindless bacon rashers, finely sliced
- 40 g vegetable oil
- 1 large onion, cut into wedges
- 3 garlic cloves
- 2 fresh long red chillies, trimmed and deseeded
- 100 g red quinoa
- water, to soak
- 1800 g water
- 1 tbsp Vegetable stock paste (see Tips)
- 100 g pearl barley
- 100 g puy lentils
- 100 g pearl couscous
- 50 g salted butter
- 250 g frozen peas
- 8 sprigs fresh mint, leaves only, roughly torn
- ground black pepper, to season
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 3273.8 kJ / 782.5 kcal
- Białko
- 25.9 g
- Węglowodany
- 86.8 g
- Tłuszcz
- 38.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 12.6 g
- Błonnik
- 15.7 g
- Sód
- 369.3 mg
Alternatywne przepisy
Pumpkin tahini smash
40min
Shakshuka
50min
Broccoli mustard pasties
1 Std. 55 Min
Cheesy polenta with vegetable ragù
1 Std. 20 Min
Lentil and pumpkin pot pies
1 godz. 25 min
Lentil moussaka
3 godz. 30 min
Hasselback beetroot salad with macadamia cream
1h
Silverbeet and mushroom pasta (TM6)
30 Min
Salmon, quinoa, feta and mixed vegetable salad
50min
Silverbeet quiche with oat and Parmesan crust
1h 15min
Zucchini, lentil and coconut stew
30 Min
Sweet potato frittata with coriander chilli sauce
1 Std. 35 Min