
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 g rindless bacon rashers finely sliced
- 40 g vegetable oil
- 1 large onion cut into wedges
- 3 garlic cloves
- 2 fresh long red chillies trimmed and deseeded
- 100 g red quinoa
- water to soak
- 1800 g water
- 1 tbsp Vegetable stock paste (see Tips)
- 100 g pearl barley
- 100 g puy lentils
- 100 g pearl couscous
- 50 g salted butter
- 250 g frozen peas
- 8 sprigs fresh mint leaves only, roughly torn
- ground black pepper to season
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 782.5 kcal / 3273.8 kJ
- Białko
- 25.9 g
- Tłuszcz
- 38.1 g
- Węglowodany
- 86.8 g
- Błonnik
- 15.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 12.6 g
- Sód
- 369.3 mg