Mixed grain risotto

Mixed grain risotto

4.6 12 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 25 min
4 portions

Składniki

  • rindless bacon rashers finely sliced
    150 g
  • vegetable oil
    40 g
  • large onion cut into wedges
    1
  • garlic cloves
    3
  • fresh long red chillies trimmed and deseeded
    2
  • red quinoa
    100 g
  • water to soak
  • water
    1800 g
  • Vegetable stock paste (see Tips)
    1 tbsp
  • pearl barley
    100 g
  • puy lentils
    100 g
  • pearl couscous
    100 g
  • salted butter
    50 g
  • frozen peas
    250 g
  • fresh mint leaves only, roughly torn
    8 sprigs
  • ground black pepper to season

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Sód 369.3 mg
Białko 25.9 g
Kalorie 3273.8 kJ / 782.5 kcal
Tłuszcz 38.1 g
Błonnik 15.7 g
Tłuszcz nasycony 12.6 g
Węglowodany 86.8 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...