Marmite d'épeautre aux légumes et saucisse de soja

Marmite d'épeautre aux légumes et saucisse de soja

3.1 16 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
4 portions

Składniki

La veille
  • 100 g de haricots blancs secs
  • 150 g de graines d'épeautre
  • 1000 g d'eau
Le jour même
  • 130 g d'oignons coupés en deux
  • 3 gousses d'ail de belle taille, coupées en deux
  • 300 g d'eau
  • 1 bouquet garni
  • 80 g de carotte coupée en dés (2 cm env.)
  • 120 g de poireau coupé en petits tronçons
  • 1 - 2 pincées de sel à ajuster en fonction des goûts
  • 1 - 2 pincées de poivre moulu à ajuster en fonction des goûts
  • 15 g d'huile d'olive
  • 2 saucisses de soja parfumées aux champignons coupées en rondelles (1 cm env.)
  • 3 - 4 brins de persil frais ciselé

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Białko 14 g
Kalorie 1309 kJ / 311 kcal
Tłuszcz 8 g
Błonnik 11 g
Węglowodany 45 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...