
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 250 g de fromage des Alpes type comté ou beaufort (voir "Conseil(s)"), coupé en morceaux
-
2
c. à café de bouillon de légumes en pâte
lub 2 cubes de bouillon de légumes - 250 g de quinoa
- 1200 g d'eau
- 350 g de blancs de poireau coupés en rondelles (1 cm)
- 1 bouquet de persil frais équeuté
- 40 g de jus de citron vert
- 60 g d'huile d'olive
- 1 c. à café de sel à ajuster en fonction des goûts
- ½ c. à café de poivre moulu à ajuster en fonction des goûts
- 350 g de raisins noirs sans pépins, coupés en deux
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 350 kcal / 1464 kJ
- Białko
- 16 g
- Tłuszcz
- 19 g
- Węglowodany
- 27 g
- Błonnik
- 4 g