Wersje kompatybilne
Tomates farcies aux herbes, polenta aux olives
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La polenta
- 40 g de comté
- 60 g d'olives noires dénoyautées
- 60 g de tomates confites
- 500 g de lait de soja
- 1 c. à café de sel fin, non raffiné de préférence, à ajuster en fonction des goûts
- 175 g de polenta
Les tomates farcies
- 30 g de parmesan, coupé en morceaux
- 30 g d'échalote, coupée en deux
- 2 gousses d'ail
- 1 bouquet de persil plat frais
- 1 bouquet de basilic frais
- 30 g de chapelure
- 30 g d'huile d'olive extra vierge
- 6 tomates à farcir, de belle taille
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1451 kJ / 347 kcal
- Białko
- 13 g
- Węglowodany
- 38 g
- Tłuszcz
- 16 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Soupe au pistou
1h 25 min
Risotto d'orge aux asperges, mascarpone et parmesan
50 Min
Caponata sicilienne
55 min
Salade polenta, avocat et pousses d'épinard
1 Std. 45 Min
Socca aux légumes d'été
55 min
Polenta, oignons confits et chèvre doux
40min
Croquettes de quinoa
1h
Polenta aux cèpes, œuf au plat
30min
Panisses
30min
Polenta aux olives et tomates confites
45 min
La socca
40min
Risotto artichauts, tomates séchées et parmesan
30min