Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1500 g d'eau
- 600 g de pommes de terre rattes, brossées avec la peau
- du sel
- 1 travers de porc (1200 g env.), coupé en quatre
- 1 oignon, pelé et coupé en quatre
- 4 brins de thym frais
- 1 feuille de laurier frais
- 1 gousse d'ail, coupée en quatre
- 5 c. à soupe de moutarde de Dijon
- 2 c. à soupe de sauce aigre-douce
- 4 c. à soupe d'huile d'olive
- 3 pincées de fleur de sel
- 2 c. à soupe de jus de citron
- poivre moulu
- 100 g de mâche
- 1 poire non traitée, en fines tranches
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2741 kJ / 657 kcal
- Białko
- 33 g
- Węglowodany
- 35 g
- Tłuszcz
- 41 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Saucisses fumées aux pommes de terre et sauce douceur
40 Min
Joues de bœuf au cidre
3h 15min
Filet mignon Douanier Rousseau
50 min
Poulet basquaise
50 min
Travers de porc "spécial sauce"
1 Std. 40 Min
Bœuf coco
3 godz. 20 min
Travers de porc à la bière
1h 55min
Porc aux lentilles
1 Std. 20 Min
Sauté de porc au chorizo et olives vertes
2h
Lapin au cidre, champignons, oignons et lardons
2h 10min
Porc aigre-doux à la purée
40 Min
Colombo de porc aux légumes
45 Min