![Travers de porc à la moutarde Travers de porc à la moutarde](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/683D2FCE-F39F-46D3-A8C8-3FCE012AD619/Derivates/7a5281f1-955c-4ca9-b563-48d277d21dfd.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1500 g d'eau
- 600 g de pommes de terre rattes, brossées avec la peau
- du sel
- 1 travers de porc (1200 g env.), coupé en quatre
- 1 oignon, pelé et coupé en quatre
- 4 brins de thym frais
- 1 feuille de laurier frais
- 1 gousse d'ail, coupée en quatre
- 5 c. à soupe de moutarde de Dijon
- 2 c. à soupe de sauce aigre-douce
- 4 c. à soupe d'huile d'olive
- 3 pincées de fleur de sel
- 2 c. à soupe de jus de citron
- poivre moulu
- 100 g de mâche
- 1 poire non traitée, en fines tranches
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2741 kJ / 657 kcal
- Białko
- 33 g
- Węglowodany
- 35 g
- Tłuszcz
- 41 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Lapin au cidre, champignons, oignons et lardons
2h 10min
Sauté de porc au chorizo et olives vertes
2 Std.
Filet mignon Douanier Rousseau
50 Min
Travers de porc à la bière
1 godz. 55 min
Colombo de porc aux légumes
45min
Curry de porc aux pommes de terre
1 Std. 15 Min
Porc aux lentilles
1 godz. 20 min
Ragoût de canard et tagliatelle
30min
Sauté de veau au pineau-des-charentes et pommes de terre
50 Min
Sauté de porc à la provençale
1h 5min
Travers de porc "spécial sauce"
1hod. 40min
Filet mignon de porc façon vindaloo
30min