Menu veggie - Bowls aux patates douces et sauce au tahini

Menu veggie - Bowls aux patates douces et sauce au tahini

4.2 41 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 50 min
4 portions

Składniki

  • 1000 g d'eau
  • 250 g de boulgour
  • 600 g de patates douces coupées en gros cubes
  • 1 c. à café bombée de paprika
  • 1 filet d'huile d'olive
  • 300 g de chou-fleur en morceaux
  • 2 yaourts nature (250 g)
  • 2 c. à soupe bombées de tahini (purée de sésame)
  • du sel
  • du poivre moulu
  • 2 portions de pousses d'épinards (2 grosses poignées)
  • ½ grenade égrainée

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Białko 17 g
Kalorie 2301 kJ / 545 kcal
Tłuszcz 13 g
Węglowodany 81 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...