Potée de haricots fumés

Potée de haricots fumés

4.3 57 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 30 min
2 portions

Składniki

  • oignon rouge (env. 60 g), coupé en deux
    1
  • gousse d'ail
    1
  • d'huile végétale type olive
    1 c. à café
  • de tomates concassées en conserve
    400 g
  • de concentré de tomate
    50 g
  • de cumin en poudre
    ¾ c. à café
  • de coriandre en poudre
    ½ c. à café
  • de poivrons variés
    200 g
  • de fond de légumes maison
    1 c. à café bombée
    1 cube de bouillon de légumes
  • de paprika fumé, moulu
    ½ c. à café
  • d'eau
    200 g
  • de haricots rouges en conserve égouttés
    250 g
  • de grains de maïs en conserve égouttés
    100 g
  • d'origan déshydraté
    ½ c. à café
  • de sel
    ½ c. à café
  • de poivre moulu
    ¼ c. à café
  • de piment en poudre
    ¼ c. à café
  • de crème épaisse, 5-15% m.g.
    2 c. à soupe
  • de coriandre fraîche (opcjonalnie) équeutés
    2 brins

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 395.5 kcal / 1655 kJ
Białko 18 g
Tłuszcz 9 g
Węglowodany 45 g
Błonnik 17 g
Tłuszcz nasycony 3.5 g
Sód 1921 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...