
Urządzenia i Akcesoria
Purée dyniowe z ziemniakami i pomarańczą
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 35 min
4 porcje
Składniki
-
pomarańcza ekologiczna1
-
wody300 g
-
ziemniaków, mączystych pokrojonych w kostkę200 g
-
miąższu dyni pokrojonego w kostkę700 g
-
soli2 łyżeczki
-
pieprzu czarnego, mielonego2 szczypty
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
117.2 kcal /
490.9 kJ
Białko
4 g
Tłuszcz
0.8 g
Węglowodany
30.2 g
Błonnik
7 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

POMARAŃCZE
10 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Imbirowy krem z dyni piżmowej
40 min
Zupa krem z dyni z gruszką
55 min
Placki dyniowe z ricottą
30 min
Wytrawne placki dyniowe z musem malinowym
45 min
Purée z buraków z gruszką i sokiem z granatu (dla dzieci)
50 min
Zupa krem z cukinii z ziemniakami i indykiem (dla dzieci)
35 min
Purée z dyni (dla dzieci)
50 min
Purée z batatów (dla dzieci)
1 godz.
Purée z kapusty i kasztanów
35 min
Gnocchi dyniowe z sosem ziołowo-chrzanowym
1 godz. 30 min
Zupa krem z topinamburu i pora
1 godz.
Placki dyniowe z parmezanem
45 min