Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 pomarańcza, ekologiczna
- 300 g wody
- 200 g ziemniaków, mączystych, pokrojonych w kostkę
- 700 g miąższu dyni, pokrojonego w kostkę
- 2 łyżeczki soli
- 2 szczypty pieprzu czarnego, mielonego
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 490.9 kJ / 117.2 kcal
- Białko
- 4 g
- Węglowodany
- 30.2 g
- Tłuszcz
- 0.8 g
- Błonnik
- 7 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Zupa krem z białej fasoli i dyni (dla dzieci)
35 min
Purée z marchewki i pieczonej papryki konserwowej
30 min
Chłodnik pomidorowy z arbuzem i papryką
30 min
Gazpacho morelowo-pomidorowe
1h 15 min
Chłodnik z sałaty z marynowaną rzodkiewką i pesto z liści rzodkiewki
25 min
Purée z kalafiora, kopru włoskiego i selera (od 9. miesiąca życia)
35 min
Purée z warzyw gotowanych na parze do zamrożenia (dla dzieci)
1h 10 min
Wywar warzywny (dla dzieci)
45 min
Purée z buraków z gruszką i sokiem z granatu (dla dzieci)
50 min
Placki dyniowe z ricottą
30 min
Placki dyniowe z parmezanem
45 min
Zupa krem z dyni z gruszką
55 min