
Urządzenia i Akcesoria
Ryż z warzywami i kotleciki z indyka i pieczarek
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz. 25 min
4 porcje
Składniki
Ryż z warzywami
-
żółtej papryki bez gniazd nasiennych, pokrojonej na kawałki70 g
-
czerwonej papryki bez gniazd nasiennych, pokrojonej na kawałki70 g
-
marchewki pokrojonej na kawałki100 g
-
pieczarek pokrojonych w plastry100 g
-
czerwonej cebuli pokrojonej w piórka70 g
-
oliwy z oliwek20 g
-
wody1000 g
-
ryżu160 g
-
koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM1 łyżeczka
-
kukurydzy, konserwowej odsączonej z zalewy100 g
-
zielonego groszku, konserwowego odsączonego z zalewy100 g
-
cebuli dymki tylko zielona część, drobno posiekanej50 - 80 g
-
curry, mielonego1 płaska łyżka
-
soli½ łyżeczki
-
pieprzu czarnego, mielonego1 łyżeczka
-
oregano, suszonego1 łyżeczka
Kotleciki z indyka i pieczarek
-
pieczarek przekrojonych na pół150 g
-
cebuli przekrojonej na pół80 g
-
ząbki czosnku2
-
mięsa z indyka, bez skóry i kości pokrojonego na 3 cm kawałki350 g
-
jajko1
-
bułki tartej30 g
-
soli1 łyżeczka
-
pieprzu czarnego, mielonego1 łyżeczka
-
natki pietruszki, świeżej, tylko liście (opcjonalnie) drobno posiekanej10 gałązek
-
wody500 g
-
różyczek brokułu pokrojonych na 3-4 cm kawałki200 g
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
445.5 kcal /
1864 kJ
Białko
30.6 g
Tłuszcz
10.3 g
Węglowodany
61 g
Błonnik
5.9 g
Tłuszcz nasycony
2.1 g
Sód
1158.7 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

POMYSŁ NA LUNCH
12 Przepisów
Polska
Polska