![Macarons saveur mojito Macarons saveur mojito](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/767BE2FC-012D-419A-A59B-97F48881CFDA/Derivates/e85c0ff7-7c57-4738-8959-3d1c2477193b.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La ganache saveur mojito
- 2 feuilles de gélatine alimentaire (1,9 g/feuille) et un récipient d'eau froide
- 3 citrons verts non traités (zeste de 2 citrons et jus des 3 citrons)
- 55 g de sucre en poudre
- 6 brins de menthe fraîche, équeutés
- 2 œufs
- 3 c. à soupe de rhum blanc
- 75 g de beurre, coupé en morceaux
Les macarons
- 150 g de sucre glace
- 150 g de poudre d'amande
- 1 pointe de couteau de colorant alimentaire vert
- 4 blanc d'œuf
- 50 g d'eau
- 150 g de sucre en poudre
- Wartości odżywcze
- na 1 pièce
- Kalorie
- 467.4 kJ / 111.4 kcal
- Białko
- 2 g
- Węglowodany
- 13 g
- Tłuszcz
- 5.2 g
- Błonnik
- 0.8 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Macarons chocolat-caramel
2 godz. 30 min
Macarons chocolat-framboise
27h 45min
Macarons au café
24h
Macarons aux fruits de la Passion
25 Std. 45 Min
Ganache fraise rhubarbe pour macarons
15 min
Mignardise : macarons rose-gingembre
13 godz. 30 min
Le macaron caramel
1 godz. 50 min
Macarons à la pomme verte
5 Std. 10 Min
Macarons coco-chocolat blanc
5h 5min
Macarons fraise-amaretto
24h
Macarons au citron
12j
Macarons au chocolat
24h