Wersje kompatybilne
Broccoli Fritters with Radish Salad and Lemon Quinoa
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Radish Salad
- 160 g red radishes
- 60 g red onion, quartered
- 20 g olive oil
- 1 tsp Dijon mustard
- 1 - 2 tsp white wine vinegar, to taste
- ½ tsp fine sea salt
- 2 pinches ground black pepper
- 15 g pickled baby capers, drained
Broccoli Fritters and Quinoa
- 1460 g water
- 500 g broccoli florets
- 30 g rice flour
- 20 g wholemeal bread, vegan, torn in pieces
- 70 g blanched almonds
- 30 g rolled oats
- ¼ tsp ground black pepper, plus extra to taste
- 2 tsp fine sea salt, plus extra to taste
- ½ lemon, thin peelings of skin only
- 5 sprigs fresh parsley, leaves only
- 150 g quinoa, rinsed
- 1 Tbsp vegetable oil
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1715 kJ / 410 kcal
- Białko
- 18 g
- Węglowodany
- 39 g
- Tłuszcz
- 18 g
- Tłuszcz nasycony
- 2 g
- Sód
- 1528 mg
Alternatywne przepisy
Butterbean and Feta Burgers
1h 30min
Sweet and Sticky Red Cabbage and Sweet Potato Salad
40min
Chickpea Pancakes
20min
Lentils and Roasted Roots with Salsa Verde
1h 30min
Jackfruit and Bean Chilli with Spicy Avocado Purée
30 min
Mexican Quinoa Stuffed Aubergine
1 godz.
Sweet Potato and Butter Bean Falafel Flatbreads with Broad Bean Houmous
50min
Aubergine and Sweet Potato Shakshuka with Garlic Cashew Cream
1 godz.
Lentil, Mushroom and Nut Patties
1h 30min
Bean Burgers with Pistou and Slaw
1h 30min
Marinaded Tofu with a Tomato and Aubergine Sauce
50min
Vegan Bean Burgers
1 godz. 20 min