Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g blanched hazelnuts
- 1200 g water
- 2 tsp fine sea salt, or to taste
- 500 g cauliflower florets (2 cm)
- 250 g dried fettuccine
- 20 g extra virgin olive oil, plus ½ Tbsp for drizzling
- 2 garlic cloves
- 80 g onions, quartered
- 30 g nutritional yeast flakes
- 300 g almond milk or non-dairy milk of choice
- 15 g lemon juice
- ¼ tsp ground black pepper, or to taste
- fresh parsley leaves, roughly chopped, for garnishing
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1929 kJ / 460 kcal
- Białko
- 17.5 g
- Węglowodany
- 55.2 g
- Tłuszcz
- 17.5 g
Alternatywne przepisy
Lentil and Vegetable Bolognese Sauce
45min
Sweet Potato and Spinach Cakes
30min
Vegan Chickpea and Almond Sandwich Filling
15min
Vegan Mushroom and Spinach Lasagne
2h 15min
Vegan Burger
5h
Potato Curry
12 godz. 50 min
Mushroom Parmentier
1h 10min
Jackfruit and Bean Chilli with Spicy Avocado Purée
30min
Vegan Paella with Smoked Tofu
25 min
Vegan Sun-dried Tomato and Artichoke Quiche
1h 10min
Vegan Pepperoni
5h 10min
Vegan Bean Burgers
1h 20 min