Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g blanched hazelnuts
- 1200 g water
- 2 tsp fine sea salt, or to taste
- 500 g cauliflower florets (2 cm)
- 250 g dried fettuccine
- 20 g extra virgin olive oil, plus ½ Tbsp for drizzling
- 2 garlic cloves
- 80 g onions, quartered
- 30 g nutritional yeast flakes
- 300 g almond milk or non-dairy milk of choice
- 15 g lemon juice
- ¼ tsp ground black pepper, or to taste
- fresh parsley leaves, roughly chopped, for garnishing
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1929 kJ / 460 kcal
- Białko
- 17.5 g
- Węglowodany
- 55.2 g
- Tłuszcz
- 17.5 g
Alternatywne przepisy
Tofu scramble
25 分钟
Vegan Sun-dried Tomato and Artichoke Quiche
1 Std. 10 Min
Tex-Mex Jacket Potatoes
9h 25 min
Potato Curry
12 Std. 50 Min
Broccoli and Oat Crumble with Vegan Cheese
1 Std.
Red Lentil, Kale and Rosemary Pasta
30 Min
Vegan Chickpea and Almond Sandwich Filling
15 分钟
Amaranth and Chickpea Patties
1小时 30 分钟
Cauliflower and Black Bean Balls
1 Std. 10 Min
Vegan Paella with Smoked Tofu
25 分钟
Vegan Mushroom and Spinach Lasagne
2小时 15 分钟
Vegan Bean Burgers
1h 20 min