Gratin de poireaux à l'orange

Gratin de poireaux à l'orange

4.0 50 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz.
6 portions

Składniki

  • 20 g de beurre doux et un peu pour le plat
  • 1 c. à café de sauge déshydratée hachée
  • 600 g de blanc de poireau coupé en rondelles
  • 50 g de farine de blé
  • 4 œufs
  • 2 jaunes d'œufs
  • 1 orange non traitée zeste et jus
  • 300 g de lait
  • 150 g de crème liquide 30-40% m.g.
  • 100 g de gruyère râpé
  • 1 - 2 pincées de sel à ajuster en fonction des goûts
  • 1 - 2 pincées de poivre moulu à ajuster en fonction des goûts

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Sód 269.3 mg
Białko 15.5 g
Kalorie 1604.3 kJ / 383.4 kcal
Tłuszcz 24.4 g
Błonnik 2.6 g
Tłuszcz nasycony 13.3 g
Węglowodany 27 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...