![Conchiglie au potiron Conchiglie au potiron](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/9225B94A-5DCC-40CF-A55C-99DA55E3FBBA/Derivates/F9666FEB-3077-4B9D-8896-3D85A497C0E9.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g de gruyère
- 350 g de chair de potiron, détaillée en morceaux
- 30 g d'huile d'olive
- 550 g d'eau
- ½ c. à café de sel, à ajuster en fonction des goûts
- 300 g de pâtes sèches, type conchiglie
- 200 g de lardons fumés
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2527 kJ / 602 kcal
- Białko
- 25.5 g
- Węglowodany
- 59.3 g
- Tłuszcz
- 29 g
- Błonnik
- 4.3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Risotto au potimarron
1 godz.
Crumble de panais et courgettes
1h 5min
Risotto aux petits pois, sauge et mozzarella
35min
Gratin de potiron aux châtaignes
1 godz. 10 min
Mini-gaufres carotte-chorizo
1 godz.
Gnocchis de butternut
1 godz. 35 min
Penne aux dés de potiron et de jambon cru
20min
Crozetto aux lardons et poivrons
40min
Risotto de potiron au lait de coco
40min
Risotto au poireau et à la pancetta
35min
Crumble de potiron et jambon
1 godz. 10 min
Risotto au potiron
35min