Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- le zeste d'une orange non traitée
- 400 g d'eau
- 750 g de carottes, coupées en tronçons (env. 2-3 cm)
- 1 c. à café rase de graines de carvi
- 2 pincées de sel, à ajuster en fonction des goûts
- 1 pincée de poivre moulu, à ajuster en fonction des goûts
- 50 g de crème de coco
- 1 brin de coriandre fraîche, équeuté
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 380 kJ / 90 kcal
- Białko
- 2 g
- Węglowodany
- 13 g
- Tłuszcz
- 3.8 g
- Błonnik
- 5.3 g
Alternatywne przepisy
Purée de potimarron, pruneaux et poulet
40 Min
Purée potiron-orange
30 Min
Purée carotte-pomme de terre
25 Min
Purée aux saveurs asiatiques
40 Min
Velouté de butternut et patate douce
35 Min
Purée de patates douces au gingembre, sauce airelles-dattes
55min
Purée de panais aux vapeurs d'orange
40 Min
Purée de patate douce au gingembre
30 Min
Purée butternut-noisettes
50 min
Purée panais potiron
45 Min
Purée de panais et légumes d'hiver
40 Min
Purée de pommes de terre-betterave
45 Min