Velouté poireau-curry à la pointe de miel

Velouté poireau-curry à la pointe de miel

4.6 770 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 35 min
4 portions

Składniki

  • d'oignon coupé en deux
    100 g
  • de blancs de poireau (4 poireaux), coupés en tronçons
    600 g
  • d'huile d'olive
    20 g
  • de miel
    15 g
  • de pommes de terre détaillées en dés (2 cm)
    150 g
  • d'eau
    200 g
  • de lait
    300 g
  • de sel à ajuster en fonction des goûts
    1 pincée
  • de poivre 5 baies à ajuster en fonction des goûts
    2 pincées
  • cube de bouillon de volaille
    1
    1 cube de bouillon de légumes
  • de curry en poudre
    1 c. à café

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 165 kcal / 697 kJ
Białko 6.3 g
Tłuszcz 7.3 g
Węglowodany 19.3 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...