Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g de gruyère
- 1000 g de blettes
- 500 g d'eau
- 1 c. à soupe de gros sel
- 40 g de beurre doux, et un peu pour le plat
- 60 g de farine de blé
- 400 g de lait
- 1 - 2 pincées de sel, à ajuster en fonction des goûts
- 1 - 2 pincées de poivre moulu, à ajuster en fonction des goûts
- 1 pincée de noix de muscade en poudre
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1147 kJ / 272 kcal
- Białko
- 13.8 g
- Węglowodany
- 22.3 g
- Tłuszcz
- 14.3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Tarte aux blettes et ricotta
1 Std. 40 Min
Cannelloni aux blettes
1h 5min
Cake aux blettes, au lard et aux pruneaux
1 Std. 30 Min
Tourte aux blettes
13 Std.
Focaccia aux fanes de navet
3h 15min
Soupe de blette
35 Min
Epinards à la crème
25 Min
Quenelles de blettes au four
1h 5min
Gratin de potimarron et pomme de terre
1 Std. 20 Min
Gratin de blette au tofu soyeux
1 Std.
Gratin de crozets aux blettes et champignons
55min
Tourte aux blettes, pignons et raisins secs
1 Std. 30 Min