Gratin de blettes

Gratin de blettes

4.7 451 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz.
4 portions

Składniki

  • 50 g de gruyère en morceaux
  • 1000 g de blettes
  • 500 g d'eau
  • 1 c. à soupe de gros sel
  • beurre doux pour le plat
  • 60 g de farine de blé
  • 400 g de lait
  • 1 - 2 pincées de sel à ajuster en fonction des goûts
  • 1 - 2 pincées de poivre moulu à ajuster en fonction des goûts
  • 1 pincée de noix de muscade en poudre

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Sód 2145.2 mg
Białko 13.3 g
Kalorie 1209.8 kJ / 289.2 kcal
Tłuszcz 16.2 g
Błonnik 4.4 g
Tłuszcz nasycony 9.7 g
Węglowodany 25.9 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...