Wersje kompatybilne
Vegetales rostizados con farro, aderezo de queso feta y limón
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 270 g de col de bruselas, en mitades
- 480 g de calabacita, en medias lunas (1 cm)
- 480 g de zanahorias, peladas, rebanadas
- 85 g de aceite de oliva extra virgen
- 2 cditas de sal del himalaya, o al gusto
- 2 ramitas de romero fresco
-
210
g de farro
lub 210 g de trigo freekeh - 720 g de agua
- 60 g de queso feta
- 3 - 5 ramitas de eneldo fresco
- 1 limón amarillo, con zumo y cáscara
- ¼ cdita de sal, o al gusto
- ¼ cdita pimienta negra molida, o al gusto
- eneldo fresco para adornar
- Wartości odżywcze
- na 1 porción
- Kalorie
- 1146 kJ / 273 kcal
- Białko
- 6 g
- Węglowodany
- 34 g
- Tłuszcz
- 14 g
- Tłuszcz nasycony
- 2 g
- Błonnik
- 4 g
- Sód
- 641 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Panqué de matcha
1 Std.
Verduritas en salsa cacahuate y chile de árbol seco
40 Min
Rollos veganos de verano
35 Min
Ensalada de betabel, pera y queso azul
1 Std.
Rebanadas de portobello con chimichurri de aguacate
30 Min
Tostadas veganas
25 Min
Pollo al jengibre y ajonjolí con fideos de calabacín
40 Min
Tacos de lechuga Hunan
35 Min
Arroz jazmín al vapor con té limón
40 Min
Poke bowl de atún spicy
30 Min
Quinoa con ejotes
30 Min
Tabule de quinoa
10 Min