Carpaccio de betabel con burrata (Pelar)

4.8 8 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 25 min
8 porción

Składniki

Aderezo
  • 150 g de aceite de oliva extra virgen
  • 60 g de vinagre blanco
  • 30 g de jugo de limón amarillo, recién exprimido
  • 1 cdita de mostaza Dijon
  • 15 g de miel de maple
  • 5 cditas de albahaca seca
  • ½ cdita de sal fina o al gusto
  • ¼ cdita de pimienta negra molida o al gusto
Betabel pelado
  • 800 g de betabeles en trozos del mismo tamaño (aprox. 5 cm de ancho)
  • 600 g de agua para pelar
  • 500 g de agua para hervir
  • 120 g de arúgula baby, o cualquier otro tipo de hoja fresca
  • 240 g de queso burrata
  • 2 cdas de semillas de granada (opcjonalnie)
  • 2 cdas de nueces (opcjonalnie) en trozos

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porción

Sód 418.1 mg
Białko 8.2 g
Kalorie 1234.5 kJ / 295 kcal
Tłuszcz 24.2 g
Błonnik 3.3 g
Tłuszcz nasycony 6.5 g
Węglowodany 12.1 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...