Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Aderezo
- 150 g de aceite de oliva extra virgen
- 60 g de vinagre blanco
- 30 g de jugo de limón amarillo, recién exprimido
- 1 cdita de mostaza Dijon
- 15 g de miel de maple
- 5 cditas de albahaca seca
- ½ cdita de sal fina, o al gusto
- ¼ cdita de pimienta negra molida, o al gusto
Betabel pelado
- 800 g de betabeles, en trozos del mismo tamaño (aprox. 5 cm de ancho)
- 600 g de agua, para pelar
- 500 g de agua, para hervir
- 120 g de arúgula baby, o cualquier otro tipo de hoja fresca
- 240 g de queso burrata
- 2 cdas de semillas de granada
- 2 cdas de nueces, en trozos
- Wartości odżywcze
- na 1 porción
- Kalorie
- 1234.5 kJ / 295 kcal
- Białko
- 8.2 g
- Węglowodany
- 12.1 g
- Tłuszcz
- 24.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 6.5 g
- Błonnik
- 3.3 g
- Sód
- 418.1 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Tinga de pollo TM6
30 min
Tacos de lechuga Hunan
35min
Pescado para taquear
25min
Fideo seco en salsa de chiles TM6
35min
Ensalada de betabel
1h 10min
Aguachile de pepino y palmitos
15min
Carnitas de atún
40 min
Chilaquiles Rojos
25min
Pastel de sushi
1h
Botana fresca de surimi
10min
Hummus de betabel
30 min
Botana de queso y ostiones ahumados
2h