Galettes au cantal, champignons et jambon de pays

Galettes au cantal, champignons et jambon de pays

3.5 19 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz.
6 portions

Składniki

  • de cantal entre-deux sans croûte, coupé en morceaux d'1 cm
    200 g
  • gousse d'ail
    1
  • d'eau
    700 g
  • de champignons de Paris frais rosés, équeutés et émincés
    500 g
  • de jus de citron
    2 c. à soupe
  • pâte à galette de sarrasin (pour 6 galettes) (voir "Conseil(s)")
  • de beurre coupé en quatre
    20 g
  • du sel
  • du poivre moulu
  • de jambon cru d'Auvergne
    6 tranches
  • de mesclun assaisonné
    140 g

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 367 kcal / 1523 kJ
Białko 23 g
Tłuszcz 20 g
Węglowodany 21 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...