Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Les crêpes
- 50 g de beurre, coupé en morceaux et un peu pour la poêle
- 300 g de lait
- 150 g de farine de blé
- 2 œufs
- 3 pincées de sel
La garniture
- 60 g de crème liquide 30-40% m.g.
- 1 œuf
- 100 g de chorizo, détaillé en dés
- 100 g de mozzarella de bufflonne, coupée en morceaux
- 100 g de poivron rouge, coupé en morceaux
- 2 pincées de sel
- 2 pincées de poivre blanc moulu
- 25 g de beurre fondu
- Wartości odżywcze
- na 1 pièce
- Kalorie
- 211.7 kJ / 50.8 kcal
- Białko
- 1.9 g
- Węglowodany
- 2.7 g
- Tłuszcz
- 3.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 2 g
- Błonnik
- 0.2 g
- Sód
- 125.2 mg
Alternatywne przepisy
Houmous au pesto et aux tomates séchées
15min
Tartines de pain de mie, coulis de tomates, compotée d’oignons rouges et coppa
2 godz. 45 min
Boulettes chèvre-herbes, brebis-graines
30min
Clafoutis poivron, chorizo et fromage de chèvre
50min
Madeleines au chorizo, courgette et poivron rouge
45min
Baguettines lardons et emmental
1 Std. 25 Min
Minicakes chorizo-ciboulette
1h
Madeleines jambon-comté
1h 35min
Bouchées au chèvre et chorizo
30min
Cookies au chorizo et aux tomates séchées
50min
Cannelés au jambon
13 Std.
Tartinade de chorizo
5min