Chili con carne

Chili con carne

3.9 20 ocen
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 1 godz. 10 min
12 portions

Składniki

  • d'huile d'olive
    120 g
  • d'oignons , coupés en quartiers
    500 g
  • gousses d'ail
    8
  • de viande de bœuf hachée , coupée en morceaux (3 cm)
    1300 g
  • de tomates concassées en conserve
    800 g
  • d'eau
    100 g
  • de concentré de tomate
    50 g
  • de sucre en poudre (opcjonalnie)
    2 c. à café
  • de sel , à ajuster en fonction des goûts
    3 c. à café
  • de paprika , à ajuster en fonction des goûts
    2 - 4 c. à café
  • d'origan déshydraté
    2 ½ c. à soupe
  • de cumin en poudre
    1 ½ c. à café
  • de piment de Cayenne en poudre , à ajuster en fonction des goûts
    1 - 2 c. à café
  • feuilles de laurier déshydratées
    4
  • clous de girofle
    4
  • de haricots rouges en conserve , égouttés (4 boîtes de 400 g poids total)
    1600 g
  • de chocolat noir , en morceaux
    60 g

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 1949 kJ / 465 kcal
Białko 30 g
Węglowodany 19 g
Tłuszcz 27 g
Tłuszcz nasycony 9 g
Błonnik 8 g
Sód 1075 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...