Velouté de panais, petits pois et moules

Velouté de panais, petits pois et moules

4.2 11 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 55 min
4 portions

Składniki

  • 130 g de poireau coupé en tronçons
  • 15 g de beurre
  • 500 g de panais coupés en morceaux
  • 500 g d'eau
  • 1000 g de moules fraîches, préalablement nettoyées
  • 150 g de petits pois frais ou surgelés
  • crème liquide 30-40% m.g. pour le service

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Sód 330.8 mg
Białko 22 g
Kalorie 1266.5 kJ / 302 kcal
Tłuszcz 10 g
Błonnik 11.5 g
Tłuszcz nasycony 5.5 g
Węglowodany 25.5 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...