Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g d'eau
- 350 g d'épinards frais, grossièrement hachés (tige centrale retirée)
-
4
brins d'aneth frais, équeutés
lub 4 brins de menthe fraîche, équeutés - 1 c. à soupe d'huile d'olive
- 1 œuf
- 1 jaune d'œuf
- 150 g de feta, émiettée
- le zeste d'½ citron jaune non traité, râpé très finemement
- du sel
- du poivre moulu
- 6 feuilles de pâte filo (ou phyllo)
- 50 g de beurre clarifié (voir "Conseil(s)")
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 1681 kJ / 402 kcal
- Białko
- 14 g
- Węglowodany
- 26 g
- Tłuszcz
- 26 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Gratin d'aubergines et de tomates
2 Std. 30 Min
Flan de ricotta aux pousses d'épinards et pistaches
35min
Storzapretti (boulettes corses aux blettes et brocciu)
55 min
Involtini d'aubergine à la tomate
1 Std. 10 Min
Spanakopita aux épinards
1 Std. 15 Min
Parmigiana d'aubergine
1 Std. 30 Min
Fatayers aux épinards
1h 40min
Croquettes au cresson et dip au yaourt
1 Std. 20 Min
Cannelloni d'aubergine à la tomate
1 Std. 20 Min
Minigalettes aux champignons
1h 45min
Merlan pané aux corn flakes, fondue d'épinards au curry
1 godz. 5 min
Tatin d'aubergine
1 godz. 5 min