Tourte à la grecque aux épinards et à la feta

Tourte à la grecque aux épinards et à la feta

4.7 87 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz.
4 parts

Składniki

  • d'eau
    500 g
  • d'épinards frais grossièrement hachés (tige centrale retirée)
    350 g
  • d'aneth frais équeutés
    4 brins
    4 brins de menthe fraîche, équeutés
  • d'huile d'olive
    1 c. à soupe
  • œuf
    1
  • jaune d'œuf
    1
  • de feta émiettée
    150 g
  • le zeste d'½ citron jaune non traité râpé très finemement
  • du sel
  • du poivre moulu
  • de pâte filo (ou phyllo)
    6 feuilles
  • de beurre clarifié (voir "Conseil(s)")
    50 g

Wartości odżywcze na 1 part

Kalorie 402 kcal / 1681 kJ
Białko 14 g
Tłuszcz 26 g
Węglowodany 26 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...