Velouté d'avocat et craquants au sarrasin

Velouté d'avocat et craquants au sarrasin

3.4 8 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 50 min
4 portions

Składniki

  • de farine de blé
    20 g
  • de farine de sarrasin
    40 g
  • de sel
    2 pincées
  • de blanc d'œuf (3 œufs environ)
    80 g
  • de graines de sarrasin
    40 g
  • de piment d'Espelette
    ½ c. à café
  • de bouillon de légumes
    700 g
  • gousse d'ail
    1
  • du sel
  • de gingembre frais râpé
    15 g
  • de piment vert frais épépiné et coupé en petits cubes
    2 pincées
  • d'huile végétale
    2 c. à soupe
  • épi de maïs doux
    1
  • avocats
    2
  • de piment d'Espelette
    2 pincées

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 333 kcal / 1398 kJ
Białko 9 g
Tłuszcz 18 g
Węglowodany 30 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...