Bouillon de crevettes aux algues

Bouillon de crevettes aux algues

3.3 12 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 45 min
4 portions

Składniki

  • crevettes crues, non décortiquées
    20
  • oignon coupé en deux
    1
  • de beurre
    20 g
  • carottes dont 1 coupée en tronçons et 1 coupée en lamelles d'1 mm
    2
  • de céleri branche coupée en tronçons de 3 cm
    1 branche
  • de vin blanc
    250 g
  • d'eau
    1000 g
  • navets de petite taille, coupés en lamelle d'1 mm
    5
  • d'algues wakamé séchées (opcjonalnie) réhydratées au préalable (voir "Conseil(s)")
    3 c. à soupe

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 192.3 kcal / 804.5 kJ
Białko 6.7 g
Tłuszcz 4.7 g
Węglowodany 21.2 g
Błonnik 4.9 g
Tłuszcz nasycony 2.7 g
Sód 317.8 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...