Bouillon de crevettes aux algues

Bouillon de crevettes aux algues

3.3 13 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 45 min
4 portions

Składniki

  • 20 crevettes crues, non décortiquées
  • 1 oignon coupé en deux
  • 20 g de beurre
  • 2 carottes dont 1 coupée en tronçons et 1 coupée en lamelles d'1 mm
  • 1 branche de céleri branche coupée en tronçons de 3 cm
  • 250 g de vin blanc
  • 1000 g d'eau
  • 5 navets de petite taille, coupés en lamelle d'1 mm
  • 3 c. à soupe d'algues wakamé séchées (opcjonalnie) réhydratées au préalable (voir "Conseil(s)")

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Sód 317.8 mg
Białko 6.7 g
Kalorie 804.5 kJ / 192.3 kcal
Tłuszcz 4.7 g
Błonnik 4.9 g
Tłuszcz nasycony 2.7 g
Węglowodany 21.2 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...