
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 70 g masła, pokrojonego na kawałki, plus dodatkowa ilość do natłuszczenia formy i miski
- 175 g mleka, w temp. pokojowej
- 80 g cukru
-
2
łyżeczki cukru waniliowego, wykonanego w TM
lub 2 łyżeczki cukru wanilinowego - 25 g drożdży świeżych, pokruszonych
- 2 jajka (1 jajko, roztrzepane, do posmarowania baranka)
- 430 g mąki pszennej, plus dodatkowa ilość do oprószenia blatu
- ¼ łyżeczki soli
- Wartości odżywcze
- na 1 Cały przepis
- Kalorie
- 11514 kJ / 2750 kcal
- Białko
- 67 g
- Węglowodany
- 436 g
- Tłuszcz
- 85 g
- Tłuszcz nasycony
- 50 g
- Błonnik
- 12 g
- Sód
- 832 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Czekoladowe doniczki z malinami
1 Std. 25 Min
Włoskie chlebki wielkanocne (Pane di Pasqua)
2h 45min
Ciasteczka twarogowe zajączki
1 Std. 10 Min
Domek z piernika
5h 30min
Baranek wielkanocny
1h 30min
Bombki z piernika
3h 25min
Chleb-pająk
2 Std. 55 Min
Bułeczki wielkanocne zajączki
1 Std. 50 Min
Chlebki do żurku
2h 40 min
Pierniczki-witrażyki
2h 10min
Ciasteczka-jajeczka
3h
Bułeczki jeżyki
2h 30min