
Urządzenia i Akcesoria
Deser biszkoptowy z budyniem i śmietaną (Zuccotto)
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 26 godz. 25 min
12 porcji
Składniki
Biszkopt
-
masło ilość do natłuszczenia formy
-
jajek5
-
cukru100 g
-
oleju15 g
-
mąki pszennej160 g
-
proszku do pieczenia (opcjonalnie)1 łyżeczka
-
soli (opcjonalnie)1 szczypta
Budyń kakaowy
-
mleka w temp. pokojowej500 g
-
żółtek5
-
cukru125 g
-
mąki pszennej75 g
-
skrobi ziemniaczanej75 g
-
kakao naturalnego, niesłodzonego20 g
-
wina Porto60 - 80 g
Zuccotto
-
wody40 g
-
żelatyny w proszku1 łyżeczka
-
śmietany, min. 30% tłuszczu dobrej jakości, mocno schłodzonej, prosto z lodówki200 g
-
cukru pudru (opcjonalnie)1 łyżka
-
gorąca woda do rozpuszczenia żelatyny
-
owoce jagodowe, świeże np. maliny, borówki, połówki truskawek (100-125 g)
-
liście mięty, świeże do dekoracji
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
327.3 kcal /
1370.3 kJ
Białko
8.5 g
Tłuszcz
12.8 g
Węglowodany
44.2 g
Błonnik
1.1 g
Tłuszcz nasycony
5.7 g
Sód
92.9 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

CIASTA I DESERY
10 Przepisów
Polska
Polska