Urządzenia i Akcesoria
Wafle z masą kokosową i dżemem porzeczkowym
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 3 godz. 50 min
20 porcji
Składniki
-
300 g mleka
-
160 g cukru
-
200 g wiórków kokosowych
-
200 g masła bardzo miękkiego, pokrojonego na kawałki
-
6 wafli tortowych (1 opakowanie, 180 g)
-
2 słoiki dżemu z czarnej porzeczki (łącznie ok. 400 g)
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
44.4 mg
Białko
2.2 g
Kalorie
986.2 kJ /
235.6 kcal
Tłuszcz
15.3 g
Błonnik
2.9 g
Tłuszcz nasycony
11 g
Węglowodany
25.1 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
PYSZNE HISTORIE
66 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Królewiec
9 godz. 45 min
Ciasto łabędzi puch
5 godz. 30 min
Sernik gotowany
7 godz. 40 min
Sernik Izaura
2 godz.
Piszinger kakaowy
12 godz. 30 min
Śmietankowiec z galaretką
8 godz. 35 min
Ciasto z kaszą manną i polewą czekoladową ze śliwkami
2 godz.
Ciasto z jagodami pod bezową kołderką
2 godz.
Ciasto z truskawkami
8 godz. 30 min
Ciasto ananasowe bez pieczenia
6 godz. 30 min
Ciasto z pianką truskawkową
6 godz. 25 min
Oponki serowe
45 min