Urządzenia i Akcesoria
Mini desery cytrynowe z bezą szwajcarską
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 2 godz.
6 porcji
Składniki
Spód z ciastek
-
80 g ciastek maślanych, przełamanych na pół80 g ciastek korzennych przełamanych na pół
-
15 g masła miękkiego
Krem cytrynowy (lemon curd)
-
100 g cukru
-
10 g skórki z cytryny ekologicznej, bez białych błonek (albedo)
-
100 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
-
70 g masła pokrojonego na kawałki
-
2 jajka
-
2 żółtka
Beza szwajcarska
-
2 białka
-
80 g cukru
-
1 szczypta soli
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
106.4 mg
Białko
4.5 g
Kalorie
1297 kJ /
310 kcal
Tłuszcz
16.4 g
Błonnik
0.4 g
Tłuszcz nasycony
9.3 g
Węglowodany
38.1 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Deser z płynną białą czekoladą
3 Std.
Limonkowe serniczki na zimno z sosem malinowym
1 Std. 40 Min
Malinowe tiramisu z białą czekoladą
3 Std. 15 Min
Czekoladowa panna cotta z czarnym kakao i musem z mango
3 Std. 40 Min
Deser jogurtowy z kremem cytrynowym
50 Min
Deser z musem z czerwonych owoców i czekoladową kruszonką z chili
4 Std. 10 Min
Truskawkowy deser warstwowy
2 Std.
Mus z białej czekolady
1 Std.
Ciasto na zimno z białą czekoladą
9 Std. 5 Min
Panna cotta
3 Std. 15 Min
Crémeux czekoladowe
3 Std. 15 Min
Pomarańczowe verrines
3 Std. 40 Min