Mini desery cytrynowe z bezą szwajcarską

Mini desery cytrynowe z bezą szwajcarską

3.6 119 ocen
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 2 godz.
6 porcji

Składniki

Spód z ciastek
  • 80 g ciastek korzennych przełamanych na pół
    80 g ciastek maślanych, przełamanych na pół
  • 15 g masła miękkiego
Krem cytrynowy (lemon curd)
  • 100 g cukru
  • 10 g skórki z cytryny ekologicznej, bez białych błonek (albedo)
  • 100 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
  • 70 g masła pokrojonego na kawałki
  • 2 jajka
  • 2 żółtka
Beza szwajcarska
  • 2 białka
  • 80 g cukru
  • 1 szczypta soli

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 310 kcal / 1297 kJ
Białko 4.5 g
Tłuszcz 16.4 g
Węglowodany 38.1 g
Błonnik 0.4 g
Tłuszcz nasycony 9.3 g
Sód 106.4 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...