Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Spód z ciastek
-
80
g ciastek korzennych, przełamanych na pół
lub 80 g ciastek maślanych, przełamanych na pół - 15 g masła, miękkiego
Krem cytrynowy (lemon curd)
- 100 g cukru
- 10 g skórki z cytryny, ekologicznej, bez białych błonek (albedo)
- 100 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
- 70 g masła, pokrojonego na kawałki
- 2 jajka
- 2 żółtka
Beza szwajcarska
- 2 białka
- 80 g cukru
- 1 szczypta soli
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 1297 kJ / 310 kcal
- Białko
- 4.5 g
- Węglowodany
- 38.1 g
- Tłuszcz
- 16.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 9.3 g
- Błonnik
- 0.4 g
- Sód
- 106.4 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Deser kremowy z amaretti i grappą
35min
Pomarańczowe verrines
3 Std. 40 Min
Zapiekane banany w czekoladzie pod kokosanką
40min
Deser jogurtowy z kremem cytrynowym
50min
Deser z płynną białą czekoladą
3 Std.
Truskawkowy deser warstwowy
2h
Czekoladowa panna cotta z czarnym kakao i musem z mango
3 Std. 40 Min
Mus z białej czekolady
1h
Mleczna pianka
3h 10 min.
Mango Fool
15min
Lodowy deser z brzoskwiniami i kremem z mascarpone
2 godz. 35 min
Panna cotta
3u. 15min