Urządzenia i Akcesoria
Torcik z bezą i truskawkami
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 2 godz.
8 porcji
Składniki
Beza
-
100 g cukru
-
1 łyżeczka soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
-
2 białka
Biszkopt
-
2 jajka
-
60 g cukru
-
2 żółtka
-
4 łyżeczki cukru wanilinowego2 łyżeczki cukru waniliowego, wykonanego w TM
-
85 g mąki tortowej
-
1 łyżeczkę proszku do pieczenia
-
1 - 2 łyżki migdałów, w płatkach
-
30 g oleju
Przełożenie
-
200 g truskawek, świeżych przekrojonych na pół, plus dodatkowa ilość pokrojona w plastry, do dekoracji
-
250 g śmietany, min. 30% tłuszczu dobrej jakości, mocno schłodzonej, prosto z lodówki
-
30 g cukru pudru
Poziom trudności
zaawansowany
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
65 mg
Białko
4.9 g
Kalorie
1499.1 kJ /
358.3 kcal
Tłuszcz
22.1 g
Błonnik
0.9 g
Tłuszcz nasycony
9 g
Węglowodany
37.1 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
TRUSKAWKI
11 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Trifle z truskawkami
1 godz. 20 min
Tort z truskawkami (TM6, TM7)
2 godz.
Tort z truskawkami (TM5)
2 godz.
Tarta z truskawkami, kremem śmietankowym i migdałami
1 godz. 45 min
Tort biszkoptowy z masą z mascarpone
2 godz. 55 min
Pieczone brzoskwinie z bezą
40 min
Ciasto z jagodami pod bezową kołderką
2 godz.
Ciasto z truskawkami
8 godz. 30 min
Ciasto z truskawkami i bitą śmietaną
2 godz. 20 min
Bezowe koszyczki z owocami
4 godz. 45 min
Pavlova z kremem kokosowym i owocami tropikalnymi
8 godz. 45 min
Torcik truskawkowo-serowy na zimno
6 godz. 30 min