Gâteau matcha-framboise et ganache au chocolat blanc

Gâteau matcha-framboise et ganache au chocolat blanc

3.8 33 oceny
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 2 godz. 20 min
8 parts

Składniki

La ganache
  • de chocolat blanc à pâtisser, cassé en morceaux
    100 g
  • de crème liquide entière
    100 g
La compotée de framboises
  • de sucre en poudre
    80 g
  • de framboises surgelées
    500 g
  • feuilles de gélatine alimentaire (1,9 g/feuille), et un récipient d'eau froide
    2
Le biscuit à rouler
  • de sel
    1 pincée
  • œufs (blancs et jaunes séparés)
    6
  • de sucre en poudre
    150 g
  • d'extrait de vanille
    1 c. à café
  • de lait
    4 c. à soupe
  • de farine de blé
    200 g
  • de thé vert matcha en poudre
    2 c. à soupe
La décoration
  • de crème liquide entière bien froide
    200 g
  • de mascarpone
    1 c. à soupe
  • de framboises fraîches
    100 g
  • de thé vert matcha en poudre
    1 c. à café
  • feuilles azyme (opcjonalnie) de rose
    quelques

Wartości odżywcze na 1 part

Kalorie 399 kcal / 1669 kJ
Białko 8 g
Tłuszcz 18 g
Węglowodany 49 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...