Crumble à la courge butternut et au comté

Crumble à la courge butternut et au comté

2.8 102 oceny
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 10 min
4 portions

Składniki

  • de comté coupé en morceaux
    50 g
  • de farine de châtaigne
    125 g
  • de farine de blé
    125 g
  • de beurre coupé en morceaux
    125 g
  • d'échalotes
    80 g
  • d'huile d'olive et un peu pour le plat
    20 g
  • d'eau
    300 g
  • de chair de courge butternut coupée en cubes
    680 g
  • de châtaignes cuites et pelées grossièrement écrasées
    200 g
  • de sel à ajuster en fonction des goûts
    2 - 3 pincées
  • de poivre moulu à ajuster en fonction des goûts
    2 pincées
Purée de courge butternut à la châtaigne (3 petits pots 6-12 mois)
  • de lait (opcjonalnie)
    2 - 3 c. à soupe

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 735 kcal / 3065 kJ
Białko 12.3 g
Tłuszcz 39.3 g
Węglowodany 78.5 g
Błonnik 11.3 g
Tłuszcz nasycony 21.3 g
Sód 668 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...