Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 320 g di pasta secca corta
Pesto di rucola
- 50 g di Parmigiano reggiano a pezzi
- 50 g di rucola fresca, lavata
- 20 g di mandorle pelate
- 1 spicchio di aglio
- 70 g di olio extravergine di oliva
- ½ cucchiaino di sale
- 200 g di pomodori a pezzi
Terminare la preparazione
- 200 g mozzarella di bufala, scolata e a tocchetti
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1172.8 kJ / 280.3 kcal
- Białko
- 17.1 g
- Węglowodany
- 63.9 g
- Tłuszcz
- 25 g
- Tłuszcz nasycony
- 5 g
- Błonnik
- 4 g
- Sód
- 698 mg
Alternatywne przepisy
Pasta tonno, zucchine e pomodorini
40min
Pasta fredda con pesto alle erbe aromatiche, tonno e pomodorini
30min
Mezze maniche con pomodorini e pesto di rucola
20min
Conchiglie con pomodorini e stracciatella
40min
Insalata di pasta alla mediterranea
30min
Pasta fredda al profumo di zafferano e limone
40min
Insalata di conchiglioni con pesto di melanzane
30min
Trofie con verdure alle erbe
40min
Carbonara di zucchine, fagiolini e pancetta
45 min
Insalata di pasta con salmone e verdure (6 porzioni)
40min
Pasta feta e pomodorini
30min
Pasta fredda alla caprese
40min