Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g di pecorino sardo a pezzi (2-3 cm)
- 80 g di cipolla a pezzi
- 30 g di gambo di sedano a pezzi
- 70 g di carota, pelata e a pezzi
- 40 g di olio extravergine di oliva
- 80 g di pancetta a cubetti, dolce o affumicata, senza grasso
- 1630 g di acqua
- 10 g di concentrato di pomodoro
- 400 g di farina di mais bramata
- 5 g di sale grosso
- 100 g di salsiccia di maiale secca
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2109.7 kJ / 504.2 kcal
- Białko
- 17.1 g
- Węglowodany
- 55.9 g
- Tłuszcz
- 25.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 7.9 g
- Błonnik
- 2.7 g
- Sód
- 1164 mg
Alternatywne przepisy
Zeppole sarde
3 Std.
Crespelle di Teramo
1 Std. 15 Min
Pabassinas di Mongongiori
1 Std. 30 Min
Panada sarda
2 godz. 55 min
Fregola ai carciofi, menta e bottarga
30 Min
Composta di melanzane e peperoni
1 Std. 45 Min
Papassini sardi
8 godz. 45 min
Sugo all'arrabbiata
20 Min
Sugo al basilico
1 Std. 10 Min
Spezzatino di maiale e salsiccia
1 Std.
Ragù di funghi
1 Std. 10 Min
Ragù di salsiccia
1 Std. 15 Min