Polenta sarda

Polenta sarda

3.8 11 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
6 porzioni

Składniki

  • 100 g di pecorino sardo a pezzi (2-3 cm)
  • 80 g di cipolla a pezzi
  • 30 g di gambo di sedano a pezzi
  • 70 g di carota pelata e a pezzi
  • 40 g di olio extravergine di oliva
  • 80 g di pancetta a cubetti dolce o affumicata, senza grasso
  • 1630 g di acqua
  • 10 g di concentrato di pomodoro
  • 400 g di farina di mais bramata
  • 5 g di sale grosso
  • 100 g di salsiccia di maiale secca

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porzione

Sód 1164 mg
Białko 17.1 g
Kalorie 2109.7 kJ / 504.2 kcal
Tłuszcz 25.1 g
Błonnik 2.7 g
Tłuszcz nasycony 7.9 g
Węglowodany 55.9 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...