Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g di pecorino sardo a pezzi (2-3 cm)
- 80 g di cipolla a pezzi
- 30 g di gambo di sedano a pezzi
- 70 g di carota, pelata e a pezzi
- 40 g di olio extravergine di oliva
- 80 g di pancetta a cubetti, dolce o affumicata, senza grasso
- 1630 g di acqua
- 10 g di concentrato di pomodoro
- 400 g di farina di mais bramata
- 5 g di sale grosso
- 100 g di salsiccia di maiale secca
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2109.7 kJ / 504.2 kcal
- Białko
- 17.1 g
- Węglowodany
- 55.9 g
- Tłuszcz
- 25.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 7.9 g
- Błonnik
- 2.7 g
- Sód
- 1164 mg
Alternatywne przepisy
Seadas
1 Std. 5 Min
Papassini sardi
8 Std. 45 Min
Gulasch di agnello
1h 10min
Muffin cardinali
50min
Spezzatino di manzo con patate
1h 10min
Nfigghiulate Siciliane
3u. 50min
Pardulas
8 Std. 40 Min
Zeppole sarde
3h
Malloreddus alla campidanese
3h
Panada sarda
2h 55min
Fettuccine all'abruzzese
1u.
Ravioli sardi (Culurgiones)
2h 30min