Lasagne al prosciutto cotto (senza glutine)

Lasagne al prosciutto cotto (senza glutine)

4.9 68 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz. 45 min
8 porzioni

Składniki

  • 100 g di Parmigiano Reggiano a pezzi
  • 200 g di mozzarella a pezzi, ben strizzata
Besciamella
  • 30 g di burro
  • 60 g di farina senza glutine
  • 550 g di latte
  • 5 g di sale fino
  • 1 pizzico di noce moscata in polvere
Ragù
  • 70 g di cipolla a pezzi
  • 20 g di olio extravergine di oliva
  • 400 g di carne trita di manzo
  • 400 g di passata di pomodoro
  • 1 cucchiaino di sale
Assemblare le lasagne
  • burro q.b. per imburrare
  • 250 g di pasta all'uovo fresca tipo lasagne senza glutine (vedere consigli)
  • 300 g di prosciutto cotto a fette

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 porzione

Białko 32.9 g
Kalorie 1950 kJ / 466 kcal
Tłuszcz 23.5 g
Błonnik 0.9 g
Węglowodany 32.8 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...