Insalata di riso (6 porzioni)

Insalata di riso (6 porzioni)

3.9 14 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 45 min
6 porzioni

Składniki

  • 1200 g di acqua
  • 5 g di sale + q.b.
  • 380 g di riso Parboiled (cottura 14-15 minuti)
  • 200 g di carote pelate e a cubetti (1 cm circa)
  • 420 g di zucchine a cubetti (1 cm circa)
  • 60 g di peperone a cubetti (1 cm circa)
  • 150 g di piselli surgelati
  • 320 g di tonno in scatola in olio di oliva sgocciolato e spezzettato
  • 150 g di olive verdi denocciolate a rondelle
  • 30 g di cetriolini sott'aceto a rondelle
  • 100 g di cuori di carciofo sott'olio in quarti, sgocciolati
  • 120 g di pomodori ciliegino in quarti
  • 3 rametti di menta fresca le foglioline
  • 40 g olio extravergine di oliva
  • 30 g di succo di limone, spremuto fresco (opcjonalnie)

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porzione

Białko 21.3 g
Kalorie 2004 kJ / 479 kcal
Tłuszcz 16.4 g
Błonnik 6.6 g
Węglowodany 58.3 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...