Wersje kompatybilne
Bangers and mash (Salsicce con purè di patate)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Salsa Gravy
- 100 g di carote, pelate e a pezzi
- 100 g di cipolle a pezzi
- 40 g di olio extravergine di oliva
- 100 g di vino bianco
- 100 g di brodo di carne
- 3 - 4 bacche di ginepro
- 1 spicchio di aglio
- 2 rametti di timo fresco, le foglioline
- 2 pizzichi di sale
- 1 pizzico di pepe nero macinato
- 10 g di farina tipo 00
- 20 g di burro
Purè di patate
- 1000 g di patate a pasta farinosa, pelate e a fette (1 cm)
- 1 cucchiaino di sale
- 350 g di latte
- 12 salsicce fresche
- 30 g di burro a pezzi
- 1 - 2 pizzichi di noce moscata grattugiata
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2925 kJ / 699.7 kcal
- Białko
- 24.8 g
- Węglowodany
- 34.3 g
- Tłuszcz
- 49.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 21.2 g
- Błonnik
- 4.8 g
- Sód
- 2416.7 mg
Alternatywne przepisy
Wurstel e patate speziate
1h 5min
Terrine di pollo e patate (per 2 persone)
50min
Cornish Pasty
1hod. 30min
Chicken Kottu
30min
Spezzatino di manzo danese
30min
Scaloppine al tartufo
50min
Sformato di noodle
1hod. 30min
Polenta con straccetti di manzo
1hod. 30min
Cosce di pollo in salsa al pomodoro a Cottura Lenta
4h
Stufato di pollo in crema di mostarda
40min
Pollo karaage con salsa di soia aromatizzata
30min
Pollo con salsa ai peperoni
55min