Wersje kompatybilne
Bangers and mash (Salsicce con purè di patate)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Salsa Gravy
- 100 g di carote, pelate e a pezzi
- 100 g di cipolle a pezzi
- 40 g di olio extravergine di oliva
- 100 g di vino bianco
- 100 g di brodo di carne
- 3 - 4 bacche di ginepro
- 1 spicchio di aglio
- 2 rametti di timo fresco, le foglioline
- 2 pizzichi di sale
- 1 pizzico di pepe nero macinato
- 10 g di farina tipo 00
- 20 g di burro
Purè di patate
- 1000 g di patate a pasta farinosa, pelate e a fette (1 cm)
- 1 cucchiaino di sale
- 350 g di latte
- 12 salsicce fresche
- 30 g di burro a pezzi
- 1 - 2 pizzichi di noce moscata grattugiata
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2925 kJ / 699.7 kcal
- Białko
- 24.8 g
- Węglowodany
- 34.3 g
- Tłuszcz
- 49.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 21.2 g
- Błonnik
- 4.8 g
- Sód
- 2416.7 mg
Alternatywne przepisy
Tsukune con salsa teriyaki (Polpettine giapponesi)
40min
Cosce di pollo piccanti
1h 50 min.
Salsiccia, patate e broccoli sottovuoto
3 Std. 55 Min
Pollo karaage con salsa di soia aromatizzata
30min
Salsiccia, zucca e patate con salsa
50min
Salsiccia al primitivo
50min
Manzo all'Hawaiiana
45min
Pollo croccante con salsa di porri
30min
Frittelle di banana
30min
Pasticcio di tortellini
1h 30min
Patate novelle al burro e erbe
50min
Pollo alla giamaicana (Jamaican jerk chicken)
2h 10min