Pâté de campagne aux baies de genièvre

Pâté de campagne aux baies de genièvre

4.0 4 oceny
Przygotowanie 40 min
Czas całkowity 24 godz.
8 parts

Składniki

  • 250 g de poitrine de porc coupée en dés d'1 cm de côté
  • 250 g de gorge de porc coupée en dés d'1 cm de côté
  • 250 g d'échine de porc, désossée coupée en dés d'1 cm de côté
  • 1 morceau de crépine de porc (25 × 25 cm environ)
  • 150 g d'oignon pelé et coupé en morceaux
  • 50 g d'échalotes pelées et coupées en morceaux
  • 1 gousse d'ail
  • 20 g de beurre
  • 100 g de lait
  • 8 baies de genièvre
  • 50 g de gin
    50 g de calvados
  • 1 c. à café rase de sel
  • 1 c. à café rase de poivre moulu
  • 1 œuf

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 part

Białko 13 g
Kalorie 1130 kJ / 274 kcal
Tłuszcz 23 g
Węglowodany 2 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...