![Pâté de campagne aux baies de genièvre Pâté de campagne aux baies de genièvre](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/83805D74-8E0D-4BFF-8A8E-41AF38A4AB86/Derivates/cfc07f07-023e-46bf-aa7d-c6602f1818a1.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 250 g de poitrine de porc, coupée en dés d'1 cm de côté
- 250 g de gorge de porc, coupée en dés d'1 cm de côté
- 250 g d'échine de porc, désossée, coupée en dés d'1 cm de côté
- 1 morceau de crépine de porc (25 × 25 cm environ)
- 150 g d'oignon, pelé et coupé en morceaux
- 50 g d'échalotes, pelées et coupées en morceaux
- 1 gousse d'ail
- 20 g de beurre
- 100 g de lait
- 8 baies de genièvre
-
50
g de gin
lub 50 g de calvados - 1 œuf
- 1 c. à café rase de sel
- 1 c. à café rase de poivre moulu
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 1130 kJ / 274 kcal
- Białko
- 13 g
- Węglowodany
- 2 g
- Tłuszcz
- 23 g
Alternatywne przepisy
Pâté de lapin
2h 35min
Sauce gribiche
15 Min
Terrine de campagne
4h 30min
Pâté de campagne
48 godz.
Terrine de campagne
25h 15min
Rillettes de porc et de canard
7 Std.
Pâté périgourdin
48 godz.
Terrine de canard
24 Std.
Pâté de campagne au foie gras
48 godz.
Pâté en croûte (Espagne)
6 Std. 15 Min
Rillettes de porc tradition
12h
Terrine bressane
24 Std.