Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La veille
- 250 g de fromage blanc, 20% m.g.
- 250 g de crème fraîche épaisse, 30% m.g. min.
Le crémet (le jour même)
- 4 blancs d'œufs
- 30 g de sucre en poudre
- 1 c. à soupe de sucre vanillé maison
La compotée d'abricots
- 400 g d'abricots frais, coupés en deux
- 1 c. à soupe de miel
- 1 c. à soupe de sucre vanillé maison
Le coulis de framboises
- 150 g de framboises fraîches
- 50 g de sucre en poudre
- 80 g d'eau
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 950.6 kJ / 226.8 kcal
- Białko
- 5.8 g
- Węglowodany
- 25.2 g
- Tłuszcz
- 11.6 g
- Błonnik
- 2.4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Mousse au chocolat fruitée
50min
Semifreddo myrtilles et meringues
6h 30min
Faisselle et coulis d'abricot à la cardamome verte
24h
Mousse à l'abricot
2h
Fraîcheur de nectarine en verrines
25 min
Fraîcheur de nectarine
25 min
Patience aux fruits d'été
13h
Crèmes aux framboises
4h 25min
Tiramisu pêche-lavande
3h 20min
Mousse poire-caramel beurre salé
2h 30 min
Riz au lait au coulis de framboises
50min
Pannacotta à la mangue, coulis de framboises
2h 30 min