Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 g de foie de porc, en cubes
- 1 oignon, en morceaux
- 200 g d'échine de porc, désossée, en cubes
- 6 brins de persil frais
- 1 feuille de laurier frais, coupée en trois
- 100 g de veau, en cubes
- 100 g de gorge de porc
- 1 feuille de laurier
- 1 œuf
- 2 c. à soupe d'armagnac
- 1 c. à café de quatre-épices
-
50
g de pistaches, décortiquées, émondées et non salées
lub 50 g de noisettes décortiquées - sel
- poivre moulu
- 1 crépine de porc
- Wartości odżywcze
- na 400 gramme
- Kalorie
- 5531 kJ / 1322 kcal
- Białko
- 132 g
- Węglowodany
- 13 g
- Tłuszcz
- 77 g
Alternatywne przepisy
Pâté de campagne aux baies de genièvre
24h
Rillettes de porc tradition
12h
Terrine de foies de volaille au porto
5 Std. 50 Min
Pâté de lapin
2 Std. 35 Min
Pâté de campagne au foie gras
48u.
Pâté de campagne
48u.
Terrine de campagne
4 Std. 30 Min
Terrine de canard
24h
Rillettes de porc et de canard
7h
Mousse de foie de volaille au porto
72h
Pâté de lapin en croûte
5h 30min
Pâté en croûte (Espagne)
6h 15min