![Terrine de campagne Terrine de campagne](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/b1494e21-ca0f-4255-a275-bd1d09bef201/Derivates/fcf8a440-8a5b-4130-8c08-7dbd3d28790e.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 g de foie de porc, en cubes
- 1 oignon, en morceaux
- 200 g d'échine de porc, désossée, en cubes
- 6 brins de persil frais
- 1 feuille de laurier frais, coupée en trois
- 100 g de veau, en cubes
- 100 g de gorge de porc
- 1 feuille de laurier
- 1 œuf
- 2 c. à soupe d'armagnac
- 1 c. à café de quatre-épices
-
50
g de pistaches, décortiquées, émondées et non salées
lub 50 g de noisettes décortiquées - sel
- poivre moulu
- 1 crépine de porc
- Wartości odżywcze
- na 400 gramme
- Kalorie
- 5531 kJ / 1322 kcal
- Białko
- 132 g
- Węglowodany
- 13 g
- Tłuszcz
- 77 g
Alternatywne przepisy
Pâté de campagne
48h
Rillettes de porc tradition
12 Std.
Pâté de lapin
2 godz. 35 min
Sauce gribiche
15 Min
Pâté de campagne aux baies de genièvre
24h
Terrine de foies de volaille au porto
5h 50min
Terrine de campagne
4h 30min
Terrine de canard
24h
Terrine de lapin aux fruits secs et pistaches
6h 30min
Pâté en croûte (Espagne)
6h 15min
Terrine de lapin aux herbes
24h
Pâté en croûte
7h 45min