Nougat glacé aux fruits de la Passion, coulis de papaye

Nougat glacé aux fruits de la Passion, coulis de papaye

2.8 4 oceny
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 12 godz. 35 min
4 portions

Składniki

La veille
  • 30 g de noix de cajou
  • 100 g de papaye confite
  • 100 g d'ananas confit
  • 2 blancs d'œufs
  • 30 g de sucre en poudre
  • 100 g de crème liquide 30-40% m.g. très froide
  • 1 c. à soupe de graines de sésame dorées
  • 5 fruits de la Passion pulpe et pépins
Le jour même
  • 2 c. à soupe de sucre semoule
  • 2 c. à soupe de jus de citron vert
  • 20 g de gingembre frais coupé en morceaux
  • 450 g de papaye pelée et coupée en morceaux (2 cm)

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Białko 4 g
Kalorie 1117 kJ / 267 kcal
Tłuszcz 10 g
Węglowodany 36 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...