![Tartelettes au raisin et gelée au gerwurztraminer Tartelettes au raisin et gelée au gerwurztraminer](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/66a2c5f8-8869-4ae2-86c3-9dadfdbcdbb4/Derivates/0f2eae6f-2fbe-48b4-a323-b8731f582911.jpg)
Wersje kompatybilne
Tartelettes au raisin et gelée au gerwurztraminer
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 325 g de vin blanc, type gewurztraminer d'Alsace
- 300 g de sucre à confiture
- 200 g de farine de blé, et un peu pour le plan de travail
- 100 g de beurre doux
- 40 g d'eau
- 1 blanc d'œuf
- 60 grains de raisin blanc, épépinés
- 40 grains de raisin noir, épépinés
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2097 kJ / 498 kcal
- Białko
- 5.2 g
- Węglowodany
- 78.8 g
- Tłuszcz
- 14 g
- Błonnik
- 1.5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Gelée de pomme à la vanille
6 godz.
Confiture mirabelle-gingembre
1h
JANVIER Îles flottantes pom-Passion - Eric Guérin
4 godz. 30 min
Nage de rhubarbe aux fraises et au basilic
25min
Gelée de sureau
50min
Magrets de canard, sauce aux myrtilles
1h 10min
Crème fraise rhubarbe
1h 30min
Crème au chèvre, coulis de fraise, fraises fraîches et meringues
4 Std.
Dôme, chocolat, citron et coulis de framboises
2h
Gelée de fruits rouges
2h 45min
Confiture de rhubarbe à la vanille
6 godz.
Gelée de framboise
6 godz.