Wersje kompatybilne
Tartelettes au raisin et gelée au gerwurztraminer
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 325 g de vin blanc, type gewurztraminer d'Alsace
- 300 g de sucre à confiture
- 200 g de farine de blé, et un peu pour le plan de travail
- 100 g de beurre doux
- 40 g d'eau
- 1 blanc d'œuf
- 60 grains de raisin blanc, épépinés
- 40 grains de raisin noir, épépinés
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2097 kJ / 498 kcal
- Białko
- 5.2 g
- Węglowodany
- 78.8 g
- Tłuszcz
- 14 g
- Błonnik
- 1.5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Compote de rhubarbe
1h 5min
Confiture de rhubarbe à la vanille
6 Std.
Sucré salé de porc aux figues
13h
Breizh bowl
13h
Liqueur de cassis
1440 Std.
Confiture fraise-rhubarbe à la cardamome
24h
"Tzatziki" sucré au melon
12h
Gelée de pomme à la vanille
6 Std.
Confiture fruits rouges-prosecco
35 Min
Confiture de prunes à l'armagnac
6 Std.
Gelée de raisin
6 Std.
Tarte feuilletée pomme-raisin sans sucre ajouté
2 Std.