
Wersje kompatybilne
Tartelettes au raisin et gelée au gerwurztraminer
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 325 g de vin blanc type gewurztraminer d'Alsace
- 300 g de sucre à confiture
- 200 g de farine de blé et un peu pour le plan de travail
- 100 g de beurre doux
- 40 g d'eau
- 1 blanc d'œuf
- 60 grains de raisin blanc épépinés
- 40 grains de raisin noir épépinés
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 498 kcal / 2097 kJ
- Białko
- 5.2 g
- Tłuszcz
- 14 g
- Węglowodany
- 78.8 g
- Błonnik
- 1.5 g