Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g de crème liquide 30-40% m.g.
- 200 g de chocolat, détaillé en morceaux
- 50 g de beurre, coupé en morceaux
- 100 g de crème de whisky, maison ou type Baileys
- 30 g de cacao en poudre non sucré
- Wartości odżywcze
- na 1 morceau
- Kalorie
- 369.4 kJ / 88.9 kcal
- Białko
- 1 g
- Węglowodany
- 6.1 g
- Tłuszcz
- 5.9 g
- Błonnik
- 0.6 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Vin chaud aux agrumes
12hod. 25min
Paris-Deauville
12h
Truffes au chocolat blanc
1h 35 min
Sabayon à la liqueur à l'orange
15 Min
Crémeux au citron et suprêmes d'orange
35min
Petits moelleux vapeur à l'orange
55 min
Menu gourmand - Foie gras aux fruits secs
13u. 15min
Gratin de raisin en sabayon
20 Min
Foie gras aux figues et à l'armagnac
13h 30 min
Truffes au chocolat au lait et Passion
2 Std. 25 Min
îles flottantes et coulis de pêches à la verveine
35min
Petites meringues aux amandes
2h