Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- Butter zum Einfetten
- 180 g Mehl und etwas mehr zum Bemehlen
- 350 g Dinkelkörner
- 1 Flasche Malzbier (330 g)
- 120 g Wasser
- 1 Würfel Hefe (40 g)
- 35 g Balsamico, dunkel
- 100 g Sonnenblumenkerne
- 50 g Leinsamen
- 30 g Sesam
- 2 TL Salz
- Wartości odżywcze
- na 1 Scheiben
- Kalorie
- 535 kJ / 128 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 17 g
- Tłuszcz
- 4 g
- Błonnik
- 2.7 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Weizen-Roggen-Brot aus dem Römertopf
1j 30 menit
Schwarzbrot
3sa
Sesambrot
2j
Dinkel-Körner-Brot
1j 30 menit
Weizen-Dinkel-Brot
1j 30 menit
Roggenbrot mit Sonnenblumenkernen
1h 50min
Nuss-Buttermilch-Brot
2j
Körnerbrot
1 Std. 40 Min
Dunkles Landbrot
3sa
Vollwertbrot
2 godz. 20 min
Bürgermeisterbrot (Dinkel-Buchweizen-Brot)
1j 30 menit
Vollkornklotz
3h 30min