Urządzenia i Akcesoria
Dinkelkruste
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 2 godz. 20 min
25 Scheiben
Składniki
-
Wasser und etwas mehr zum Bearbeiten500 g
-
Hefe (20 g)½ Würfel
-
Honig10 g
-
Dinkelmehl Type 630 und etwas mehr zum Bearbeiten500 g
-
300 g Roggen-VollkornmehlRoggenmehl Type 1150300 g
-
Salz2 ½ TL
-
Brotgewürz2 TL
-
Sonnenblumenkerne50 g
-
Sonnenblumenkerne zum Bestreuen
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 Scheibe
Białko
4 g
Kalorie
541 kJ /
129 kcal
Tłuszcz
2 g
Błonnik
1.9 g
Węglowodany
23 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Rock deinen Ofen!
24 Przepisy
Niemcy
Niemcy
Może spodoba Ci się również...
Dunkles Landbrot
3 godz.
Landbrot Backhausart
1 godz. 40 min
Weizen-Buttermilch-Brot
12 godz.
Weizen-Roggen-Brot aus dem Römertopf
1 godz. 30 min
Hafer-Körner-Brot
11 godz. 40 min
Nuss-Buttermilch-Brot
2 godz.
Weizen-Roggen-Brötchen
2 godz. 15 min
Bürgermeisterbrot (Dinkel-Buchweizen-Brot)
1 godz. 30 min
Dinkel-Roggen-Landbrot
3 godz.
Roggen-Malzbier-Brot
2 godz. 20 min
Körnerbrot
1 godz. 40 min
Körner-Bürli
12 godz.