![Roggen-Malzbier-Brot Roggen-Malzbier-Brot](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/0C77E93F-6DD3-4682-A661-A930FA68BA88/Derivates/2A370B67-81A3-4186-9B15-899F61AF9620.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 400 g Roggenmehl Type 1150
- 300 g Weizenmehl Type 550 und etwas mehr zum Bearbeiten
- 330 g Malzbier
- 150 g Wasser und etwas mehr zum Bestreichen
- 30 g Butter, weich
- 1 Pck. Sauerteig (75 g), z.B. von Seitenbacher
- 1 Würfel Hefe (40 g)
- 2 ½ TL Salz
- Wartości odżywcze
- na 1 Scheibe
- Kalorie
- 617 kJ / 172 kcal
- Białko
- 4 g
- Węglowodany
- 28 g
- Tłuszcz
- 1 g
- Błonnik
- 2.5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Weizen-Roggen-Brot aus dem Römertopf
1h 30min
Dunkles Landbrot
4 godz.
Landbrot Backhausart
1 Std. 40 Min
Bierbrot
2 godz.
Weizen-Buttermilch-Brot
12 Std.
Dunkles Landbrot
3h
Dinkel-Malz-Brot
1 Std. 40 Min
Doppelbocker aus dem Topf
3h
Dinkelkruste
2h 20min
Prötzeler Roggenbrot
1 godz. 20 min
Roggenbrot mit Sonnenblumenkernen
1h 50min
Graubrot
2 godz.