Roggen-Malzbier-Brot
TM6 TM5

Roggen-Malzbier-Brot

4.7 (1.2K ocen)

Składniki

  • 400 g Roggenmehl Type 1150
  • 300 g Weizenmehl Type 550 und etwas mehr zum Bearbeiten
  • 330 g Malzbier
  • 150 g Wasser und etwas mehr zum Bestreichen
  • 30 g Butter, weich
  • 1 Pck. Sauerteig (75 g), z.B. von Seitenbacher
  • 1 Würfel Hefe (40 g)
  • 2 ½ TL Salz

Wartości odżywcze
na 1 Scheibe
Kalorie
617 kJ / 172 kcal
Białko
4 g
Węglowodany
28 g
Tłuszcz
1 g
Błonnik
2.5 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy